flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошення конкурсу

31 березня 2020, 16:24

 

ЗНАМ”ЯНСЬКИЙ  МІСЬКРАЙОННИЙ  СУД

КІРОВОГРАДСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

 

   Н  А  К  А  З  

 

30 березня 2020 року                                м.Знам'янка                                                №27-К/тр

 

Про оголошення конкурсу на зайняття посади державної служби категорії “В”- головного спеціаліста (з питань персоналу) Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області

 

Відповідно до статей 22, 23, Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII, частини третьої статті 150, частини першої статті 155 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 02 червня 2016 року
№ 1402-VIII, Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року №246 ( із змінами), та Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 05.09.2017 №2646/0/15-17 (у редакції рішення від 26.11.2019 №3162/0/15-19); з метою організації та проведення конкурсу на зайняття посад державної служби категорії «В» в Знам’янському міськрайонному суді Кіровоградської області,

 

Н А К А З У Ю :

 

  1. Оголосити конкурс на зайняття вакантної посади державної служби категорії "В" – головного спеціаліста (з питань персоналу) Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області.

 

  1. Затвердити умови проведення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії "В" – головного спеціаліста (з питань персоналу) Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області, що додаються.

 

3.Головному спеціалістові (з інформаційних технологій) Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Набоці Сергію Вікторовичу розмістити наказ про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В» - головного спеціаліста (з питань персоналу) Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області та умови його проведення через особистий кабінет на Єдиному порталі вакансій державної служби Національного агентства України з питань державної служби (https://career.gov.ua/) не пізніше ніж протягом наступного робочого дня з дня підписання цього наказу, тобто не пізніше 31 березня 2020 року.

 

4.Консультанту Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Хоренженко Тетяні Миколаївні, на яку покладено обов’язки головного спеціаліста із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації ( прес-секретаря ), після оприлюднення інформації про оголошення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби Національного агентства України з питань державної служби оприлюднити на офіційному веб-сайті Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області за електронною адресою: inbox@zn.kr.court.gov.ua у розділах «Новини» та «Інформація про вакансії у суді» розділу «Інше» наказ про оголошення конкурсу та умови проведення конкурсу.

 

 5.Конкурсній комісії провести конкурсний відбір на зайняття вакантної посади державної служби категорії "В" – головного спеціаліста (з питань персоналу) Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області 10 квітня 2020 року о 10.00 за адресою: 27406, Кіровоградська область, місто Знам’янка, вулиця Маяковського, 30, у приміщенні Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області кабінет 4 на другому поверсі.

 

6.Встановити строк подання інформації для участі в конкурсі, передбаченої пунктом 19 Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року №246 (із змінами), 7 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу.

 

7.Заступникові керівника апарату Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Калюжній Тамарі Іванівні забезпечити прийом інформації для участі у конкурсі, поданої через Єдиний портал вакансій державної служби Національного агентства України з питань державної служби, протягом 7 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби Національного агентства України з питань державної служби (https://career.gov.ua/) до 17.00 год. 30 хв. останнього дня строку подання документів.

 

8.Конкурсній комісії в своїй роботі керуватися Законом України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII, Порядком проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року №246 ( із змінами), та Положенням про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, затвердженим рішенням Вищої ради правосуддя від 05.09.2017 №2646/0/15-17 (у редакції рішення від 26.11.2019 №3162/0/15-19).

 

9.Наказ довести до відома працівників апарату Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області, голову і членів конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посад державної служби категорії «В» в Знам’янському міськрайонному суді Кіровоградської області, утвореної наказом керівника апарату Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області від 26.03.2020 року №26-К/тр, адміністратора, визначеного цим же наказом, заступника керівника апарату суду  Калюжну Т.І.

 

10.Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

           

Керівник апарату

Знам”янського міськрайонного  суду   

Кіровоградської області                                                                            А.В.Михайлова

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  1

до наказу керівника апарату

Знам’янського міськрайонного суду

Кіровоградської області

від 30 березня 2020 року №27-К/тр

 

 

УМОВИ

проведення конкурсу

на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В» –

головного спеціаліста (з питань персоналу)

Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області

 

Загальні умови

Посадові обов’язки

         Головний спеціаліст (з питань персоналу) :

1.Веде роботу з питань персоналу суду.

2.Вивчає потребу в персоналі на вакантні посади в суді та вносить відповідні пропозиції керівнику апарату суду, як керівнику державної служби.

3.Приймає документи від кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби категорії «В», проводить перевірку документів, поданих кандидатами, на відповідність встановленим законом вимогам, повідомляє кандидатів про результати такої перевірки та подає їх на розгляд конкурсної комісії, здійснює інші заходи щодо організації конкурсного відбору.

4.Надсилає кандидатам на зайняття вакантних посад державної служби категорії  «В» письмові повідомлення про результати конкурсу.

5.Здійснює планування професійного навчання державних службовців державного органу.

6.Узагальнює потреби державних службовців у підготовці, спеціалізації та підвищенні кваліфікації і вносить відповідні пропозиції керівнику апарату суду, як керівнику державної служби.

7.Разом із державним службовцем складає індивідуальну програму підвищення рівня професійної компетентності за результатами оцінювання його службової діяльності.

8.Веде встановлену звітно-облікову документацію, готує державну статистичну звітність з кадрових питань.

9.Веде інформаційно-аналітичну систему «Кадри-WEB.

10. Аналізує кількісний та якісний склад державних службовців.

11. Обчислює стаж роботи та державної служби, страховий стаж.

12.Обліковує робочий час працівників апарату суду та веде відповідну книгу обліку виходу на роботу працівників суду; обліковує робочий час присяжних суду.

13.Здійснює оформлення та надсилання до ТУ ДСА в Кіровоградській області табелю обліку робочого часу працівників суду, присяжних суду.

14. Здійснює облік робочого часу, фактично відпрацьованого працівниками апарату суду в умовах з особливим характером праці ( у тому числі на персональному комп’ютері ) та розрахунку стажу роботи, що дає право працівнику на щорічну додаткову відпустку за особливий характер праці.

15.Здійснює контроль за додержанням законодавства про працю; про державну службу, за виконанням вимог та обмежень щодо прийняття та проходження державної служби відповідно до Законів України «Про запобігання корупції» та «Про захист персональних даних», Правил етичної поведінки державних службовців, Правил поведінки працівника суду, Правил внутрішнього трудового розпорядку, Правил внутрішнього службового розпорядку в суді тощо.

16.Готує документи щодо заохочення та нагородження персоналу державними нагородами, відомчими заохочувальними відзнаками, веде відповідний облік.

17.Організовує складення Присяги державного службовця особою, яка вперше вступає на державну службу, оформляє документи про присвоєння відповідних рангів державним службовцям.

18.Здійснює оформлення документів за підсумками проведення дисциплінарного провадження, службового розслідування та застосування заходів дисциплінарного впливу до працівників апарату суду.

19.Ознайомлює працівників суду з правилами внутрішнього трудового розпорядку, правилами внутрішнього службового розпорядку суду, посадовими інструкціями та іншими документами, з вимогами і обмеженнями щодо прийняття та проходження державної служби відповідно до Законів України «Про державну службу», «Про запобігання корупції» та «Про захист персональних даних», Правилами етичної поведінки державних службовців, Правилами поведінки працівника суду з проставленням ними підписів та дати ознайомлення.

20.Оформляє і видає працівникам апарату суду посвідчення працівника апарату суду, веде їх облік.

21.Забезпечує підготовку матеріалів щодо призначення на посади та звільнення персоналу суду; документально оформляє вступ на державну службу, її проходження та припинення, готує проекти розпорядчих документів з даного питання та веде їх облік.

22.Здійснює контроль за встановленням надбавок за вислугу років, готує проекти відповідних розпорядчих документів з даного питання та веде їх облік.

23. Формує проект графіку відпусток персоналу суду, контролює своєчасне подання працівниками суду заяв про надання відпусток, готує проекти відповідних розпорядчих документів щодо надання відпусток персоналу та веде їх облік.

24.Здійснює роботу, пов’язану із заповненням, обліком і зберіганням трудових книжок та особових справ (особових карток) працівників суду.

25. Оформляє і видає довідки з місця роботи працівника, веде їх облік.

26. Опрацьовує листки тимчасової непрацездатності.

27.У межах компетенції готує документи про відрядження персоналу державного органу, проекти розпорядчих документів з цього питання та веде їх облік.

28.Готує матеріали для проведення атестації та проведення щорічного оцінювання результатів службової діяльності державних службовців апарату суду, готує проекти розпорядчих документів з цього питання та веде їх облік.

29.Готує у межах компетенції документи щодо призначення пенсій персоналу суду.

30.Забезпечує видачу у встановленому порядку звільненій особі копії акта про звільнення, належно оформленої трудової книжки.

31.Уживає заходів щодо забезпечення своєчасного подання суддями і працівниками Знам»янського міськрайонного суду Кіровоградської області декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, узагальнює інформацію та надсилає її у відповідні органи.

32.Забезпечує організацію проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад в суді.

33.Забезпечує організацію проведення перевірки достовірності відомостей щодо застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», готує довідку про її результати.

34.Здійснює облік військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних у суді. 

35.Вносить пропозиції керівнику апарату суду, як керівнику державної служби, в частині удосконалення роботи з питань персоналу та кадрового менеджменту.

36.Розглядає звернення громадян, підприємств, установ та організацій, посадових осіб, запити на інформацію з питань персоналу, готує проекти відповідей на них.

37. Бере участь у плануванні роботи суду, з питань, що належать до його повноважень, за дорученням керівника апарату суду, здійснює контроль за виконанням окремих розділів плану роботи суду.

38. Приймає участь у здійсненні організаційних заходів щодо підготовки зборів трудового колективу, оперативних нарад та внутрішніх навчань.

39. Виконує інші доручення керівника апарату суду, а також іншу роботу, пов’язану із застосуванням законодавства про працю та державну службу.

 

Умови оплати праці

-  посадовий оклад відповідно до штатного розпису суду на 2020 рік - 5300 грн;

-  надбавка до посадового окладу за ранг державного службовця відповідно до частини другої статті 52 Закону України «Про державну службу», Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 № 15 (зі змінами та доповненнями);

-  надбавка за вислугу років на державній службі - відповідно до частини першої статті 52 Закону України «Про державну службу» - на рівні 3 % посадового окладу державного службовця за кожний календарний рік стажу державної служби, але не більше 50 % посадового окладу;

-  премії виплачуються в межах фонду преміювання залежно від особистого внеску державного службовця в загальний результат роботи державного органу;

- надбавка, як додаткова стимулююча виплата, за наявності економії фонду оплати праці.

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Безстрокове призначення на посаду

Перелік інформації, необхідної для участі в конкурсі, та строк її подання

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає конкурсній комісії Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області через Єдиний портал вакансій державної служби Національного агентства України з питань державної служби наступну інформацію:

1) заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 2 Постанови КМУ №246 від 25.03.2016;

2) резюме за формою згідно з додатком 2-1 Постанови КМУ №246 від 25.03.2016, в якому обов’язково зазначається така інформація:

прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

реквізити документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;

підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;

підтвердження рівня вільного володіння державною мовою;

відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності), досвід роботи на відповідних посадах у відповідній сфері, визначеній в умовах конкурсу, та на керівних посадах (за наявності відповідних вимог);

3) заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону ( згідно з додатком 1 до Порядку проведення перевірки, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року №563, в редакції Постанови  Кабінету Міністрів України від 24.01.2020 №99 ) або копію довідки встановленої форми про результати такої перевірки ( згідно з додатком 5 до того ж Порядку ), засвідчену органом який здійснював таку перевірку;

 Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає в електронному вигляді за посиланням https://portal.nazk.gov.ua декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, саме «кандидата на посаду», у якій відображається інформація за минулий звітний 2019 рік станом на 31 грудня. В електронному вигляді така декларація подається за умови наявності у кандидата особистого кваліфікованого електронного підпису.

Якщо особою, яка бажає взяти участь у конкурсі, незалежно від обставин подано декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік, її повторне подання не вимагається.

Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, може подавати додаткову інформацію, яка підтверджує відповідність встановленим вимогам, зокрема стосовно попередніх результатів тестування, досвіду роботи, професійних компетентностей, репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо).

 

На електронні документи, що подаються для участі у конкурсі, накладається кваліфікований електронний підпис кандидата.

 

Державні службовці державного органу, в якому проводиться конкурс, які бажають взяти участь у конкурсі, подають лише заяву про участь у конкурсі.

 

Строк подання документів: 7 календарних днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу на Єдиному порталі вакансій державної служби Національного агентства України з питань державної служби, до 17.00 год. 30 хв. останнього дня строку подання документів.

         

         Учасникам конкурсу при собі необхідно мати паспорт громадянина України або інший документ, який посвідчує особу та підтверджує  громадянство України.

          З метою дотримання заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, рекомендовано вдягнути засіб індивідуального захисту – маску.

Додаткові (необов’язкові) документи

         Заява щодо забезпечення розумним пристосуванням за формою згідно з додатком 3 до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

Місце, час і дата початку проведення оцінювання кандидатів

27406, Кіровоградська область, місто Знам’янка, вул.Маяковського, 30, приміщення Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області, кабінет 4 на другому поверсі.

Початок о 10 год. 00 хв. 10 квітня 2020 року.

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Калюжна Тамара Іванівна

тел. (05233)2-31-05

Е-mail:
inbox@zn.kr.court.gov.ua

 

 

Кваліфікаційні вимоги

1.

Освіта

Ступінь вищої освіти не нижче бакалавра

у галузі знань «Правознавство», «Право»,  «Управління персоналом і економіка праці», «Управління та адміністрування», «Публічне управління та адміністрування», «Менеджмент», «Менеджмент персоналу», «Менеджмент організацій», «Управління персоналом», «Кадровий менеджмент».

2.

Досвід роботи

Стаж роботи за фахом на державній службі не менше 1 року або загальний стаж роботи за фахом не менше 2 років.

 

3.

Володіння державною мовою

Вільне володіння державною мовою

4.

Володіння іноземною мовою

Без вимог

Вимоги до компетентності

Вимога

Компоненти вимоги

1.

Якісне виконання поставлених завдань

1) вміння працювати з інформацією;

2) здатність працювати в декількох проектах одночасно;

3) орієнтація на досягнення кінцевих результатів;

4) вміння вирішувати комплексні завдання;

5) вміння ефективно використовувати ресурси;

6) вміння виробляти пропозиції, їх аргументувати та презентувати

2.

Командна робота та взаємодія

1) вміння працювати в команді;

2)визначення заінтересованих і впливових сторін та розбудова партнерських стосунків;

3)здатність ефективно взаємодіяти – дослухатися, сприймати та викладати думку;

4)здатність переконувати інших за допомогою аргументів та послідовної комунікації.

3.

Сприйняття змін

1) виконання плану змін та покращень;

2) здатність приймати зміни та змінюватись;

3)рішучість та наполегливість у впровадженні змін.

4.

Технічні вміння

1)впевнений користувач ПК;

2)вміння використовувати комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення;

3)використання офісної техніки, вільне володіння ПК, вміння користуватись оргтехнікою;

4)знання програм Microsoft Office (Word, Excel, Internet ).

5.

Ділові якості

1)виваженість;

2)уміння дотримуватися субординації;

3)адаптивність;

4)стресостійкість;

5)вимогливість,;

6)оперативність.

 

6.

Особистісні компетенції

1) відповідальність;

2) системність і самостійність в роботі;

3) уважність до деталей;

4) наполегливість;

5) креативність та ініціативність;

6) орієнтація на саморозвиток;

7) орієнтація на обслуговування;

8) вміння працювати в стресових ситуаціях.

Професійні знання

Вимога

Компоненти вимоги

1.

Знання законодавства

знання:

- Конституції України;

- Закону України «Про державну службу»;

-  Кодексу законів про працю України та іншого законодавства.